Tilde

Hej!

Jag heter Tilde och jag bor i Vemdalen.  Jag är 11 år och fyller år nittonde april.

På sommaren spelar jag fotboll och cyklar och på vintern tävlar och tränar jag i alpint skidåkning och att åka skidor är nästan det bästa jag vet!

Jag har en mamma som heter Malin, en pappa som heter Jörgen och en lillasyster som heter Stella. Jag har även en katt som heter Busan och en hund som heter Swix. Jag fick min katt Busan på julafton för några år sedan, då var jag ganska liten hon kom i en liten bur med en röd rosett längst uppe på buren.

I skolan är mina favoritämnen är idrott, slöjd och ibland är det roligt med matematik.

Jag har bott i Vemdalen hela mitt liv men jag har flyttat från olika hus tre gånger.

När jag blir stor vill jag bli skidproffs. Jag vill ha ett stort svart hus med vita fönsterkarmar. Jag vill helst bo kvar i Vemdalen. Om jag inte ska bo i Vemdalen vill jag bo  i Åre eller Norge men det får jag se när jag  blir vuxen. Jag vill även vara miljonär och åka runt i världen på solresor och skidresor.

När jag var nio år fick jag i present av min mamma och pappa att jag skulle få åka skidor med Frida Hansdotter, min stora förebild! Så glad har jag nog aldrig blivit. Kanske bara när jag fick min katt Busan i Julklapp.

VI I FEMMAN

Hej! Igår 23 januari åkte jag och min klass till Östersund, för vi skulle vara med i ”VI I FEMMAN” som är en stor radiotävling för femteklassare i hela Sverige. Vi åkte till Östersund  klockan elva på morgonen, men innan ”Vi i femman” fick vi ha studie besök på Jämtkraft arena! Vi fick träffa och ta bild med några spelare i Öfk! De vi fick träffa var Brwa Nouri, Alhaji Gero, Curtis Edwards, tränaren Graham Potter och den bästa av de alla Saman Ghoddos! Efter studiebesöket åkte vi med minibussarna till BBQ garden. Där åt vi mat, det var supergott! Efter maten åkte vi till radiohuset. Där fick jag och Oskar.S gå runt och titta och så intervjuade några oss. Sedan var tävlingen igång! Jag och Oskar satt uppe på en scen halva tävlingen och i pausen av tävlingen fick vi byta plats till ett rum som kallas buren, resten av klassen, lärarna, föräldrar och släktingar satt som publik. Innan tävlingen och under tiden tävlingen var så var jag jätte nervös. Efter de fem första frågorna ledde vi men det slutade med att vi förlorade med två poäng. Men vi var glada iallafall för vi hade fått en grym dag plus att vi hade träffat några ÖFK-spelare,varit på jämtkraft arena, ätit på BBQ garden och fått en rolig dag!

[slideshow_deploy id=’718′]

Friluftsdagen 7/2

I onsdags var det friluftsdag! Jag satte mig på snöpendeln klockan 08:00 mot Björnriket. Jag åkte i backen med Agnes, Ella och Jennifer.  Jag hade med mig gott fika! Vi åkte runt runt på Björnriket och klockan 11:30 var det lunch. Till lunch var det pannkaka med socker. Efter lunchen stack vi ut och åkte igen men då åkte vi med Ted, Albin,  Axel, Tor, Martin och Jonatan. Vi åkte och åkte  sedan var klockan kvart i fyra och så åkte vi hem.

HARRY POTTER

Jag och min klass har läst den första boken om Harry Potter ”De vises sten”.  Jag tyckte att boken var sådär, för att jag är en sådan person som tycker att fantasi är lite tråkigt.  Bilderna i boken var coola med många olika färger. Men själva boken är ingen ”Tilde bok” . Det var mycket trollkonster hit och dit och då är det lite för komplicerat och för mycket fantasi.

Ses sen /Tilde