Melina

Hej!

Jag heter Melina. Jag är tio och fyller år 11 mars. Jag har fyra syskon. En storasyster,en storebror,en lillebror och en lillasyster. Min mamma och pappa är skilda. Men båda har hittat en ny att leva med.

Jag bor i Klövsjö med min mamma men går i skola i Vemdalen. Min pappa bor i Handsjön . Jag bor hos mamma på vardagarna  och är hos pappa på vissa lov och helger.

Jag har bytt skola tre gånger. Först gick jag i Hede sen i Klövsjö och  nu går jag i Vemdalen. Jag har en katt och en hund. Min katt heter Messi och min hund Aiko.

På vintern åker jag skidor och på sommaren spelar jag fotboll. Mina favoritårstid är vinter,sommar,vår och höst. Jag gillar alla.

Jag är en glad och positiv tjej men ibland kan jag bli arg eller sur. Jag gillar skolan väldigt mycket och tycker det är roligt. Mitt favoritämne är svenska för jag gillar att skriva.

Jag har delat rum med min storasyster i några år men nu har jag fått ett eget rum. När jag blir stor vill jag jobba som frisör om inte drömmen om att bli slalomproffs går igenom.

Min mamma och pappa skildes när jag var tre år. Min storebror var fem och min storasyster var åtta.

Pappa bodde kvar i huset i många år medans mamma flyttade först till en lägenhet och sen till vårt hus vi har i Klövsjö nu. Efter alla år som pappa bodde kvar i huset flyttade han till Handsjön.

Han bodde först i ett litet hus men sen fick han chansen att köpa ett större hus och då var det klart att han tog chansen.Huset var rosa när vi köpte det men vi bestämde snabbt att det skulle målas om så idag är det rött med gråa fönsterkanter.

Jag och min storasyster har en stark gemenskap. Hon betyder jättemycket för mig för hon har alltid funnits för mig .Hon får mig glad varenda dag.

Jag har många bra vänner som är glada,snälla,roliga och positiva men vissa är lite sura men alla är det ibland.

ses nästa gång:)   / Melina

 

På återseende! / Melina

 

Min dag i Östersund 23/1-2018

På morgonen hade vi sovmorgon så jag sov till halv åtta sen tittade jag på Youtube ett tag.Jag klev upp och var med min stora syster ett tag.Men det blev inte så länge för hon skulle till skolan. Jag åt inte frukost den dan jag åt lunch tidigt istället.Halv tolv kom Anna med en minibuss.

I bussen satt Tilde,Oliver,Yasmin,Axel,Ted,Albin och Oskar M. Längds fram satt Yasmin och Oliver. I mitten satt Albin,Jag och Oskar M. Längds back satt Axel,Tilde och Ted. Vi stannade 2 gånger på vägen ditt. När vi kom fram var vi på ÖFK arenan.

VI fick gå runt där men även träffa några spelare och deras tränare.Pokalen som dom vann i Svenska cupen fick vi hålla i. Sen va det dags att äta vi åt på BBQ det va väldigt gott.

Jag åt ris,kyckling,nudlar,grönsaker och nån annan sorts kyckling som inte var så god men allt annat var super gott. Jag drack lingonsaft och till efterrätt chokladpudding.

Sen skulle vi till radio huset och vara med i Tävlingen Vi i femman.Femmorna förlorade med två poäng.

Presentation of my Owl

My owl is a tengmalms.My owl name is Pip.She is small.The is Pink,Blue,yellow and purple.She come from Vemdalen.

She have a big family.The family consists of pips big sister,big brother,mom,dad and my little brother,little sister and our little squirrel.i’m eating seeds,butterflies,dead spiders and snow in winter.

Pip can look really good.She is three years old. She can turn her head 180 degrees.She can beep.She can fly good.She can leave mail.She can make some food.

Harry potter

 

Jag tycker boken är bra. Den har en bra början,slut och handling. Boken är en fantasi bok och det gör den väldigt bra. Harry potter boken skulle jag verkligen kunna rekommendera till både stor och små.

Vi fick göra en bild uppgift. Där vi skulle göra en trollstav och ett drakägg. Det va en rolig bild uppgift tyckte jag.

Jag tyckte boken va extra bra för att det va en fantasi bok. Jag läser mest såna böcker.

 

                                                     Vasatiden

Gustav Vasa blev kung 6 juni 1523 och det är därför vi firar våran nationaldag 6 juni .Han hade 3 fruar,9 barn det va 5 flickor och 4 pojkar.Idag finns Vasaloppet som ett minne efter Gustav Vasas flytt genom dalarna.Gustav plundrade dom katolska kyrkorna för han behövde pengar.8 november 1520 va det invigning av Stockholms blodbad.Hans riktiga namn va Gustav Eriksson . Gustav satt i fängelset i 2 år.Gustav rymde från fängelset i Danmark för att han fick höra att hans far hade blivit dödad i Stockholm blodbad. Tre stycken av Gustavs söner styrde landet Sverige.Det va även Gustav som översatte bibeln till svenska.Det va ganska många blodbad under Vasa tiden.Avrättning va vanligt och folk kom och tittade.Tjejer blev inte hängd som killar utan dom blev halshuggen.Gustav gjorde ett uppror mot Kristian Tyran. Han gjorde det för det va Kristian Tyran som gjorde Stockholms blodbad.Under Vasa tiden tillhörde Sverige Danmark en stund.1450 till 1610 va Vasa tiden.Vasa loppet startar i sälen och slutar i Mora.Under Vasa tiden tog man sig fram med häst och vagn.

Ses snart MVH Melina!

Grönsaksmålet min gurkväxt

Min gurkväxt väger 205 g.Den är 7,5 cm och om den fortsätter växa i den här takten så kommer den vara cirka 42 cm.Vi planterade den för cirka en månad som blir 28 dagar.