Filippa

 

Hej!

Jag heter Filippa och är 10 år. Jag fyller år 8 maj och bor i Vemdalen. Jag har tre hundar Sigge, Mito och Jussi, en katt som heter Tjorven, två kaniner Ellen och Tin-tin och en häst som heter Saga.

Jag har en mamma som heter Sara och en pappa som heter Lennart, en syster som heter Aprilia och som går i samma skola som jag men är 2 år äldre en jag är. Jag har två låssas syskon Birger och Julia och till sist en typ låssas pappa som heter Pär.

Jag har alltid bott i Vemdalen men har flyttat fyra gånger, ner från Åsen och runt i byn.

Jag rider och min dröm är att bli antigen dressyrryttare eller hoppryttare.

När jag blir stor vill jag flytta runt i världen men till slut komma tillbaka till Vemdalen och bo här.

Min bästa vän heter Vilma och är 4 år äldre en jag och går i en annan skola.

Min största dröm är att att bli hopp- eller dressyrryttare.

Hej hopp/ Filippa

Presentation of my Owl

My name is Filippa and I have been  accepted at Hogwarts, the school for witches and wizards.

I will bring my owl with me when I go there. Mountain owl,what make my owl special he have many colors.  His name is Fizzy and there is no reason for it and he is two years old. He is blue,red,white,green,black and yellow. He have one blue eye and one green and blue. Fizzy love to fly. His favorite food is snails and skeleton pieces.

His mother’s name is Flizza and his father’s name is Fixy, he have not brothers and sisters. Fizzy have good vision and good hearing.

See you at Hoqwards!/ Filippa

23/1-18 || VI I FEMMAN ||  

 

Igår (23/1-2018) var jag och min klass 4-5: an på “Vi i femman” i Östersund som ligger i Jämtland, men det var inte det ända vi gjorde. Våra snälla och roliga lärare Ylva och Anna 2 folkabussar som vi skulle åka till östersund med. I bussen jag åkte i var det några av mina klasskompisar som heter Ellika,William,Robin,Gustav,Zeid,Louise och sedan jag såklart. Den lärare som körde bussen jag åkte i heter Ylva. Men nu ska jag komma till det roligare , när vi kom fram till Östersund åkte vi till Jämtkraft Arena och där träffade vi några spelare i ÖFK bl.a Saman Ghoddos och deras tränare sedan åkte vi till BBQ Garden och åt mat jag åt sushi och sedan åt jag efterrätt och då att jag kakor och chokladmousse. Sedan åkte vi mot Radiohuset och mot Vi i femman.

Tyvärr förlorade vi mot fjällängsskolan med 2 poäng. När vi åkte hem till Vemdalen igen så var vi så trötta så vi fick damp och satt och skrattade och sa skämt till varandra, det var jätte roligt.

 

Ha en rolig dag! /Filippa