Hej!

Jag heter Embla!Jag är elva år och fyller år 7 januari!Mina favorit ämnen är bild, geografi och matte!Jag tycker om att åka skidor och att passa bebisar!Jag går på Vemdalensskola och bor alltså i Vemdalen!Jag och min familj brukar ofta åka på semestrar och se världen!På fritiden tycker jag om att vara med mina kompisar eller vara ute och hoppa med min kanin Charlie!Hejdå!!!Embla!!!

Presentation of my owl

My name is Embla and I have been accepted at Hogwarts, the school for witches and wizards.I will bring my owl with me when I go there. I have a mountain owl. My owl is called curly because he`s a little curly on his stomach and it’s a boy and he is one year, three months and five days.What makes my owl special it´s he is blue. Curly’s favorite food is white roots topped with small spider bones.A specialty in France.He can spin three laps and he can do high five. I chose curly because he sees and sounds exceptionally good.I bought curly when I was eleven years in a store called the owl factory.I call him by smacking high with my lips.He has a sister she lives in London and is as old as Curley.But his mom and dad died when the owl factory was robbed.See you at Hogwarts!

Friluftsdagen på Björnrike!

Nu ska jag berätta om min fantastiska skiddag den 7/2.Det var väldigt bra väder, kallt men när solen låg på så var det varmt och skönt! Jag och mina kompisar Ellika och Robin skapade olika formationer så att jag och Robin stod i Ellikas knä på något sätt. Då så sa vi t.e.x formation 2 på Ellika då åkte jag och Robin in mellan Ellikas ben och åkte så långt vi kunde innan vi ramlade. Vi åt lunch ca kl.11.00-12.00. Till lunch hade jag tagit med mig en  matlåda med köttbullar, potatismos, lingon och brunsås. Efter lunchen åkte vi ner till dammen. Ni vet kanske inte vart det ligger men det är på Björnrike så vi åkte dit och åkte skicross men Ellika och Robin ville inte tävla. Fortsättning följer……..

Harry Potter!

Härom vecka läste jag och min klass ut den första boken  (De vises sten) av serien Harry Potter. Jag tyckte att den var bra, spännande med mycket fantasi . Just fantasi brukar jag inte tycka om  men just Harry Potter fastna jag för. min favorit karaktär är Hagrid den stora, mysiga skogsvaktaren. Han är min favorit för att han är känns bara så mysig, snäll och fin inuti. Bilderna i boken var väldigt fina. De beskriver väldigt bra. Min favorit film är tvåan hemligheternas kammare. Jag tycker att  Harry Potter är jätte bra över lag. Hejdå!

Gustav Vasa!

Gustav Vasa kröntes till kung 6 juni 1523. Det är därför som Sverige firar sin nationaldag den 6 juni.