Ellika

 

Hej!

Jag heter Ellika. Jag är elva år och fyller den tolfte april. Jag har bott i Vemdalen i hela mitt liv. Först bodde jag i min kompis hus. Men sedan när jag var ett år så byggde min pappa morfar och farfar ett hus där vi skulle bo. Så när dem var klar så flyttade vi.

Jag har inga djur men jag vill ha en hund. Jag åker skidor och spelar fotboll. När jag var liten så red jag men jag är allergisk mot hästar. Efter några år så stängde ridskolan.

Jag allergisk mot hästar,hö,gräs och pollen. Mina favorit färger är lila och blå. Min favorit mat är tacos.

Jag bor i Vemdalen i ett grått  hus med röda knutar.

Presentation of my Owl

My name is Ellika and I have been  accepted at Hogwarts, the school for witches and wizards. I will bring my owl with me when I go there. Her name is Chloe. Chloe is a mountain owl. She is 3 years old. She is pink and she has blue dots on her stomach. My owl can bring things to me and pat my hands. Her favorite food is pancake.Those who are next to Chloi are her friends called Robert and Denis. She’s kind cute and funny.

 

See you at Hogwarts!

 

Vi i femman

Hej!    Igår var vi i Östersund. Först var vi tvungna att åka minibuss i två timmar. Jag lyssna på podcaster på vägen dit. Det var ganska tråkigt att åka bil dit. När vi kom fram åkte vi till Jämtkraft arena. Det var en kvinna som heter Jude som visade oss runt. Först åkte vi upp till ett rum och fick se en av deras pokal. Den var cool. Sen fick vi träffa några ÖFK spelare och vi fick träffa Graham Potter. Sen fick vi veta vad dom inte fick äta och det var socker. Sedan åkte vi till en restaurang som heter BBQ Garden. Det var buffe´.  Jag åt friterad kyckling och ris. Och till efterrätt tog jag chokladmousse. Det var gott. Sedan åkte vi till radiohuset och fick en rundvisning. Sen började vi. Vi förlorade men det var roligt att vara i Östersund och träffa ÖFK.

 

 

 

Friluftsdagen på Björnrike!

Hej!  Onsdag den 7/2-18 var vi på Björnrike och åkte slalom. Det började med att vi åkte upp med en Snöpendel cirka 8.00. Jag åkte med Embla och Robin. Men först åkte jag bara med Embla men sen träffade vi på Robin och då frågade han oss om han fick åka med oss. Vi började med att åka några åk i ankarliften och sedan ner till sittliften Grizzly.  Och då gjorde Embla, Robin och jag några formationer. Vi gjorde sex formationer. Min favorit var formation ett. För det var roligt att åka tåg. Vid halv tio åt vi fika. Jag hade med mig daimmuffin, dumlekaka, ballerina, mat , oboy, och vatten det var gott. Sedan åkte vi skicross några åk. sedan gjorde vi formation fyra i ankarliften. Efter ett tag så åkte vi hem vi försökte komma hem med den första bussen men den var full så vi åkte med den andra bussen. Hej då.