Dokumentation delmoment tre, gurkodling!

Eleverna började med att göra en självbevattnande kruka av en stor petflaska. Då fick vi in teknik, vattnets densitet och hållbar utveckling in i projektet. Några dekorerade sina krukor och så planterade vi in ett krassefrön så att växten skulle få bra med kväve.

Fröerna tog fart och eleverna mätte och vägde sina krukor, vi ska i slutet av nästa vecka se vad skillnaden är och sedan ska de skriva klart sin matteuppgift i sina inlägg här på hemsidan och då repetera fotosyntesen. Där har vi även lagt ut vår receptbok. Vi har även lagt ut bilder på vårt instagram https://www.instagram.com/vemdalensskola/ och kommer att fortsätta med det tills det blir hemgång och sommarlov för gurkorna.

Vi har planterat om gurkorna i gamla mjölkförpackningar och rest upp de med pinnar och några av gurkorna har gått i blom. Några av eleverna har fortsatt med självbevattningssystemet och dragit disktrasor till ett glas bredvid.

Det har varit ett lyckat projekt och eleverna har verkligen tagit hand om sina gurkor.